новини

«Коли почалися перші обстріли, я добряче злякався»

09.12.2023 | cb — Немає коментарів
0

Павла призвали ще до того, як Росія розпочала повномасштабну війну. Коли пролунав перший постріл, Павло вже був в окопах. Відтоді він воює. Як гею, йому це складно подвійно: страх перед ворогом, панічний страх перед камін-аутом і постійна тривога за свого хлопця, який теж служить. Наша колумністка Ірина Ханенкова записала для нас, як товариші по службі ставляться до сексуальної орієнтації Павла. Багато чого можна сказати наперед: Павлу нелегко.

Привіт. Мене звуть Паша, мені 22 роки. Я військовий – стрілець  зенітник, і гей.

Свою службу я починав із строкової служби. Потім, коли почалась повномаштабна війна, нас автоматично забрали воювати. На строковій службі про мене ніхто не знав, до того моменту, доки я не спалився за перепискою зі своїм партнером. Переписка була досить пікантною.

На війні про мене дуже всі знали

Після чого всі мої співслужбовці дізнались хто я. Був певний словесний булінг, іноді переростав в фізичний.

На війні про мене дуже всі знали, так як за всю службу спрацювало таке поняття, як сарафанне радіо. Початок війни для мене був важкий, так як я ніколи немав нічого спільного з війною, і підготовки в мене такої і не було.

Щодо моєї орієнтації, то це не сильно хвилювало багатьох

Ми до кінця не вірили, що може бути війна. Нам сказали виїхати, ми виїхали, вирили окопи і просто чекали. Коли почалися перші обстріли, я добряче злякався. Наші командири намагалися жартувати, щоб ми не піднімали сильної паніки.

Щодо моєї орієнтації, то це не сильно хвилювало багатьох. У нас була задача, і ми її виконували. Коли було спокійно, іноді хлопці зачіпали теми, які стосувалися моєї орієнтації. Це були не вмісні жарти або теми, на які вони розмовляли, не розуміючи суть теми, так як більшість навіть не розбиралися в цьому.

Деякі моменти мене ображали, і ми часто з ними на ці теми сварилися. Але, загалом, сильних проблем моя орієнтація мені не завжди приносила. Більшість хлопців змирилися з тим фактом, що я гей.

Коли я був в Миколаєві, я познайомився зі своїм теперішнім партнером Владиславом. Тиждень ми переписувались, дзвонили один одному. Після чого він до мене приїхав, і ми вирішили спробувати зустрічатися. Скажу одразу, кохання на відстані це дуже складно. Він тоді ще був цивільною людиною. Коли ми переїхали під Донецьк, ми з Владом дійшли спільної думки, щоб він також пішов служити. Він служить в Волинській області.”

Ви можете допомогти


Індивідуальна допомога Мюнхен Київ Квір проводить власну кампанію зі збору коштів на сайті www.paypal.me/ConradBreyer, щоб підтримати квір-людей в Україні, які потребують допомоги або змушені мігрувати. Чому? Тому що не всі ЛГБТІК*-люди мають доступ до місцевих ЛГБТІК*-організацій. Ця допомога є прямою, швидкою і безкоштовною, якщо ви обираєте опцію “Для друзів і сім’ї” на PayPal. Якщо у вас немає PayPal, ви можете надіслати гроші на приватний рахунок Конрада Брейєра, IBAN: DE427015000021121454.

Всі запити від спільноти ретельно перевіряються нашими партнерськими організаціями в Україні. Якщо вони можуть допомогти самі, вони беруть на себе відповідальність. Якщо потреба в допомозі перевищує їхні (фінансові та/або матеріальні) можливості, ми втручаємося.

Допомога ЛГБТІК* організаціям Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.