новини

«Ми живемо тут під постійними обстрілами»

02.10.2022 | cb — Немає коментарів
0

Так відчувається війна: ми попросили Ростислава Мілевського з “Гендер Зед” розповісти про ситуацію в Запоріжжі. Це один з чотирьох регіонів, анексованих росією.

Коли звучать сирени, Ростислав з партнером вибігають у коридор. Це найбезпечніше місце в їхній квартирі тут, у Запоріжжі.

На роботі їм трохи безпечніше. Громадська організація “Гендер Зед”, яку вони очолюють, наразі перебуває у підвалі. “Офіс більше схожий на притулок, ніж на робоче місце”, – каже Ростислав.

Він сумує за мамою

Вже півроку Ростислав та його команда підтримують роботу “Гендер Зед”, незважаючи на війну.  Знаходитись за 40 кілометрів від фронту – непросто. На додачу до цього – турботи про власну родину та друзів. Мати Ростислава протягом кількох місяців жила під російською окупацією, лише нещодавно вона дивом змогла втекти зі свого села, яке повністю зруйноване.

У своєму відео Ростислав розповідає про становище ЛГБТІК* людей на війні, про свою роботу, життя під постійними обстрілами та про те, як зараз почувається його мама. Натисніть на картинку:

Ростислав Мілевський, Центр “Гендер Зед. Відео: Гендер Зед

У нашій серії відео “Як квір-люди в Україні переживають війну” ЛГБТІК* з різних куточків країни розповідають про те, що вони переживають у ці дні. Хтось виїхали з країни, хтось залишилися і намагаються вижити або допомогти собі. Це боротьба.

Мюнхен Київ Квір разом з Гендер Зед  зробили багато спільних проектів останніми роками, включно з дуже успішним баварсько-українським молодіжним обміном у 2019 році. Коронавірус та війна ускладнюють співпрацю на даний момент.


Ви можете допомогти:

Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer (фото нижче) – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям

Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.