новини

ЛГБТ+ в Україні – як ми можемо допомогти зараз!

03.03.2022 | cb — Немає коментарів
0

Україна бореться за своє існування. 24 лютого режим Путіна атакував: мільйони людей тікають, тисячі гинуть. Серед жертв цієї війни також є багато лесбіянок, геїв, бісексуалів, транс*, інтер* та квір, які вважаються особливо вразливою групою.

Україна, історично являється консервативною країною, за останні роки досягла величезного прогресу у суспільному сприйнятті сексуальних меншин, навіть якщо до правової рівності ще далеко.

Munich Kyiv Queer на OdesaPride 2019. Стефан Блок 3-й справа за банером. Фото: MKQ

Атака з Росії, уряд якої роками обмежував права гомосексуалістів і транс* осіб, тепер ставить все це під загрозу. Багато хто боїться полювання на ЛГБТКІА+, як це було в Чечні у 2017 році. Вже ширяться чутки про «списки» з активістами за права людини.

Дійте зараз!

Мюнхенська громада вже десять років підтримує інтенсивні партнерські стосунки зі своїми друзями у місті-побратимові Києві. Ми збираємо пожертви, допомагаємо біженцям, шукаємо житло та допомагаємо з інтеграцією в Німеччині.

Про нинішню ситуацію ми будемо розмовляти з Ольгою Рубцовою, ЛГБТКІА+-активісткою з Одеси, яка кілька днів тому втекла від бомб через Болгарію до Мюнхена, і Стефаном Блоком, учасником Munich Kyiv Queer. Модератор: Стефан-Марія Міттендорф.

Стефан Блок, 38 років, багато років бере участь у ЛГБТКІА+-спільноті Мюнхена – спочатку з молодіжною організацією Diversity, потім з Munich Kyiv Queer. У 2014 році він приєднався до групи, яка бореться за права сексуальних меншин в Україні. Він працює держслужбовцем у Баварії. 

Ольга Рубцова – 36-річна стоматолог з Одеси здобула популярність заснувавши перший в Україні квір-хор. У 2014 році під її керівництвом утворився Qwerty Queer, який став зразком для інших ЛГБТКІА+ хорів країни; крім того, вона започаткувала фестиваль квір-хорів в України. Ольга Рубцова також активна на сцені квір-театру – на її останню прем’єру 27 лютого хотіли прийти понад 100 людей, але через війну вона не змогла відбутися.

Стефан-Марія Міттендорф, 52 роки, історик та куратор сучасного мистецтва. З 1 лютого 2022 року він виконує обов’язки директора виставок у Pasinger Fabrik та був куратором виставки «Україна: вчимося у доброго сусіда» (2018) та «Ми там, куди ми йшли. Резервний погляд у завтрашній день країн Східного партнерства: України, Молдови, Грузії» (2019). Обидві виставки створені у співпраці з Генеральним консульством України в Мюнхені.

Коли: вівторок, 8 березня, 20:00
Де: Pasinger Fabrik, August-Exter-Str.1, 81245 Мюнхен; мала сцена.
Організатори: Pasinger Fabrik, Munich Kyiv Queer

Вхід: вільний! Пожертвування вітаються!

Коментарі закриті.