Що ми робимо

Разом ми досягнемо більшого! Ми втілюємо в Україні та у Німеччині різноманітні проекти. Угода про співробітництво (Сторінка 1Сторінка 2Сторінка 3Підписи 1, Підписи 2) між спільнотами Мюнхену та Києва визначає шість напрямків роботи:

Допомога постраждалим від війни та біженцям: ми збираємо пожертви для квір-людей, які втратили роботу, дім, сім’ю та друзів, потребують медичної допомоги та/або мігрують. Ми також піклуємося про біженців з України, які приїжджають до Німеччини.

Обмін інформацією та досвідом: Ми постійно підтримуємо контакт з нашими партнерами в Мюнхені та Києві. Групи та організації обох спільнот обмінюються інформацією щодо політичного розвитку та подій в обох країнах, а також своєї роботи: це стосується профілактики ВІЛ, психосоціального консультування та груп самодопомоги, але також політичних кампаній, лоббі та роботи з громадськістю.

Навчання: Щоб мати можливість вчитися один в одного, ми плануємо спеціальні воркшопи, подорожі та практики за вище названими напрямками. Цільовими групами є професійні консультанти та волонтери, соціальні працівники, експерти з профілактики ВІЛ, менеджери в сфері культури, спеціалісти по роботі з громадськістю та ін.

Культура: Щонайменше так само важливим як професійний обмін, є спільне знайомство. Завдяки виставкам, доповідям, кінопоказам, концертам ми стаємо відкритими до людей, про яких йдеться.

Робота з громадськістю: Ми постійно інформуємо спеціалізовані та загальні видання про наші заходи та кампанії. Ми особливо звертаємо увагу на стан прав людини в Україні та намагаємося чинити вплив за допомогою наших заяв.

Прайд-співробітництво: Мюнхенський прайд та КиївПрайд започаткували особливі відносини. Обидва партнери обмінюються інформацією, досвідом та експертними знаннями. Кожного року делегації обох міст відвідують партнерські прайди; на прайд-тижнях та протягом року вони влаштовують власну культурну програму. Мюнхенська міська Рада надає Мюнхенському прайду для цієї роботи власні ресурси; фінансами керує Мюнхенський департамент культури.

Наші проекти

Цього року ми сфокусуємось на Україні та тамтешній ЛГБТ-спільноті. Ми представимо як вже відомі, так і повністю нові проекти в Києві та інших містах. Ми підтримаємо волонтерів, спробуємо бути креативними в протестах, будемо разом співати, а також з гордістю презентуємо нашу нову, вже третю, документальну стрічку. КСД та КиївПрайд вже планують власні програми, які ми, як завжди, підтримаємо. Паралельно з цим, ми продовжимо успішно покращувати ситуацію з дотриманням прав людини в Україні та Німеччині за допомогою піар-кампаній. Ми з нетерпінням чекаємо! У зв’язку з агресивною війною Росії проти України, Мюнхен Київ Квір перепрофілювався в організацію допомоги. Ми збираємо кошти для українських ЛГБТІК*, які потребують допомоги, та підтримуємо біженців.

Стань супергероєм: приєднуйся до ПолітПараду!

На знак солідарності з нашими квір-друзями в Україні, які дають відсіч російській агресії, ми знову очолюємо Мюнхенський CSD. Дякуємо, CSD Мюнхен! Біжи з нами! Стань частиною Мюнхенського прайду. Не просто спостерігай з тротуару, стань на захист України разом з нами! На основі девізу CSD 2024 (“Об’єднані різноманітністю. Разом проти правих”) ми обрали гасло “Сила…

Продовжити читання

Інклюзивне Майбутнє України

Анастасія, 25-річна феміністка і пансексуалка, розповідає про свій досвід під час повномасштабного вторгнення, перебуваючи у Львові. Разом з друзями вона взяла участь у різних гуманітарних активностях, допомагаючи постраждалим від конфлікту. Вони подолали виклики долі на шляху через Польшу до Німеччини, стикаючись з переповненими потягами та невизначеністю. У Німеччині Анастасія знайшла більш інклюзивне середовище порівняно…

Продовжити читання

Queer Quiz. Заробляй бали своїми квір-знаннями

Яка спортсменка наважилася на камінг-аут протягом своєї кар’єри? Коли відбувся перший Прайд у Берліні? Як часто Україна перемагала на Євробаченні? Три з 50 питань, які ми будемо задавати вам 21 червня в LeZ за допомогою картинок, тексту, аудіо та відео. На Queer Quiz ви дізнаєтеся все про квір-культуру, квір-історію та багато цікавого про ЛГБТІК*-знаменитостей….

Продовжити читання

Підтримати

Ми всі хочемо бути самими собою.
Це не завжди можливо,
особливо під час війни.

Для запланованих нами проектів ми потребуємо підтримки. Саме по собі нічого не відбудеться. Хто хоче допомогти, хто хоче працювати для того, щоб збудувати світ без ненависті та дискримінації – може приєднатися до нас. Того, хто хоче підтримати нас фінансово, ми також сердечно вітаємо. Наші проекти коштують грошей, але для більшості з них навіть невеличкі суми дозволять зробити багато.
Дякуємо від щирого серця!

Рахунок для пожертв на загальні потреби

Schwules Kommunikations- und Kulturzentrum München Sub e.V.
з позначкою «Kyiv»
р/р 13 1233 85, МФО 701 500 00, відділення Stadtsparkasse München
IBAN: DE06 7015 0000­ 0013 1233 85, BIC: SSKMDEMMXXX

Рахунок для пожертв для вимушених переселенців

Допоможіть українським ЛГБТІК-людям: www.paypal.me/ConradBreyer
Допоможіть українським ЛГБТІК-організаціямі: https://www.altruja.de/help-ukraine
Більше

Ми не самі

Київській напрямок роботи мюнхенської спільноти підтримується Міською радою Мюнхену; також залучені мер міста Дітер Райтер.

Група Мюнхен Київ Квір співпрацює з міським координаційним центром з питань одностатевих способів життя та Бюро з міжнародних відносин міста Мюнхена та об’єднанням Робочий форум “Україна”.

В Німеччині ми співпрацюємо з групами та організаціями, що мають схожу з нашою діяльність. Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій.

В Києві група співпрацює з Посольством Німеччини в Україні, Фондом Фрідріха Еберта, Фондом Фрідріха Науманна, Гете-Інститутом, Об’єднанням з міжнародної співпраці GIZ та Фондом ім. Гайнріха Бьолля. Ми постійно розбудовуємо наші контакти.