Що ми робимо

Разом ми досягнемо більшого! Ми втілюємо в Україні та у Німеччині різноманітні проекти. Угода про співробітництво між спільнотами Мюнхену та Києва визначає п’ять напрямків роботи:

Обмін інформацією та досвідом: Ми постійно підтримуємо контакт з нашими партнерами в Мюнхені та Києві. Групи та організації обох спільнот обмінюються інформацією щодо політичного розвитку та подій в обох країнах, а також своєї роботи: це стосується профілактики ВІЛ, психосоціального консультування та груп самодопомоги, але також політичних кампаній, лоббі та роботи з громадськістю.

Навчання: Щоб мати можливість вчитися один в одного, ми плануємо спеціальні воркшопи, подорожі та практики за вище названими напрямками. Цільовими групами є професійні консультанти та волонтери, соціальні працівники, експерти з профілактики ВІЛ, менеджери в сфері культури, спеціалісти по роботі з громадськістю та ін.

Культура: Щонайменше так само важливим як професійний обмін, є спільне знайомство. Завдяки виставкам, доповідям, кінопоказам, концертам ми стаємо відкритими до людей, про яких йдеться.

Робота з громадськістю: Ми постійно інформуємо спеціалізовані та загальні видання про наші заходи та кампанії. Ми особливо звертаємо увагу на стан прав людини в Україні та намагаємося чинити вплив за допомогою наших заяв.

Прайд-співробітництво: Мюнхенський прайд та КиївПрайд започаткували особливі відносини. Обидва партнери обмінюються інформацією, досвідом та експертними знаннями. Кожного року делегації обох міст відвідують партнерські прайди; на прайд-тижнях та протягом року вони влаштовують власну культурну програму. Мюнхенська міська Рада надає Мюнхенському прайду для цієї роботи власні ресурси; фінансами керує Мюнхенський департамент культури. Мюнхенська громада також підтримує добрі стосунки з прайдами в інших містах України, зокрема в Одесі та Харкові.

З початком війни додалося ще одне завдання:

Допомога постраждалим від війни та біженцям: ми збираємо пожертви для квір-людей, які втратили роботу, дім, сім’ю та друзів, потребують медичної допомоги та/або мігрують. Ми також піклуємося про біженців з України, які приїжджають до Німеччини.

Нагороди У 2023 році ми отримали нагороду Ганса Петера Хаушильда від Deutsche Aids-Hilfe у Берліні та нагороду КиївПрайд у категорії «Міжнародний союзник» за нашу роботу. Ми дякуємо вам!

Наші проекти

Тут ви можете дізнатися, які проекти ми зараз плануємо. Ми використовуємо політичні кампанії, культурні проекти та воркшопи, щоб привернути увагу до становища квір людей в Україні, сприяти емпатії в суспільстві та вимагати прийняття та рівних прав. Професійний обмін між ЛГБТІК-активістами* з обох країн слугує для передачі знань та сприяння розбудові спільноти.

Однак з 24 лютого 2022 року війна Росії проти України домінує в нашій роботі: наслідки війни є проблемою в усіх наших проектах..

Марія: «Я теж маю право на шлюб»

Втомлені війною? Ми всі втомилися, але люди в Україні не мають іншого вибору, окрім як справлятися з ситуацією, що склалася. Квір-людям, як вразливій групі, доводиться особливо важко. Ми допомагаємо з вашими пожертвами! Ми регулярно запитуємо ЛГБТІК* людей, як вони справляються з війною, і просимо їх розповісти нам свої історії. Ось історія Марії, лесбійки, яка…

Продовжити читання

Munich Kyiv Cabaret: XXL edition

Munich Kyiv Cabaret повертається — цього разу у форматі XXL. Благодійне дреґ-шоу відбудеться 2 листопада в театрі Drehleier з участю десяти дреґ-артистів, зірок бурлеску та відомих співаків. Всі вони відмовилися від гонорарів, а кошти від продажу квитків підуть на допомогу квір-жертвам війни в Україні.

Продовжити читання

Підтримати

Ми всі хочемо бути самими собою.
Це не завжди можливо,
особливо під час війни.

Для запланованих нами проектів ми потребуємо підтримки. Саме по собі нічого не відбудеться. Хто хоче допомогти, хто хоче працювати для того, щоб збудувати світ без ненависті та дискримінації – може приєднатися до нас.

Того, хто хоче підтримати нас фінансово, ми також сердечно вітаємо. Наші проекти коштують грошей, але для більшості з них навіть невеличкі суми дозволять зробити багато. Дякуємо від щирого серця!

Рахунок для пожертв на загальні потреби

Schwules Kommunikations- und Kulturzentrum München Sub e.V.
з позначкою «Kyiv»
р/р 13 1233 85, МФО 701 500 00, відділення Stadtsparkasse München
IBAN: DE06 7015 0000­ 0013 1233 85, BIC: SSKMDEMMXXX

Рахунок для пожертв для вимушених переселенців

Допоможіть українським ЛГБТІК-людям: www.paypal.me/ConradBreyer
Допоможіть українським ЛГБТІК-організаціямі: https://www.altruja.de/help-ukraine
Уся інформація

Ми не самі

Київській напрямок роботи мюнхенської спільноти підтримується Міською радою Мюнхену; також залучені мер міста Дітер Райтер.

Група Мюнхен Київ Квір співпрацює з міським координаційним центром з питань одностатевих способів життя та Бюро з міжнародних відносин міста Мюнхена.

В Німеччині ми співпрацюємо з групами та організаціями, що мають схожу з нашою діяльність. Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queere Nothilfe Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій.

В Києві група співпрацює з Посольством Німеччини в Україні, Гете-Інститутом, Об’єднанням з міжнародної співпраці GIZ та Фондом ім. Гайнріха Бьолля. Ми постійно розбудовуємо наші контакти.