новини

Віталій Кличко: «Я не буду заступатися за геїв та лесбійок!»

06.11.2014 | cb — Немає коментарів
0

Міста з усієї Європи зібралися в рамках  Конференції Eurocitites для обговорення важливих питань. Київ, учасник цьогорічної конференції, потерпає від багатьох проблем. Це й постачання газу, й зростання цін, і бідність – а також збільшення нападів на лесбійок, геїв, бісексуальних та трансгендерних людей (ЛГБТ).

Але принаймні останній пункт не цікавить Віталія Кличка. Він дав це ясно зрозуміти у відповідь на запитання членкині Міськради Мюнхену Лідіїї Дитрих під час Конференції «Eurocitites». Лідія Дитрих, яка представляє Партію зелених та з 2012 року опікується партнерством міст-побратимів Києва та Мюнхена, запропонувала Кличку підтримати боротьбу за права людини. На що український політик відповів, що права людини вважає хорошим ділом, але заступатися за права геїв та лесбійок він не збирається.

На самій справі це жахливо. «Віталій Кличко навіть після гомофобного нападу на кінотеатр Жовтень не усвідомів, що права людини у відношенні до ЛГБТ в Києві та Україні порушуються. Це драматичне невігластво та ігнорування елементарних прав, які, звичайно, належать також й ЛГБТ» – сказала Лідія Дирих.

Київські активісти також висловлюють занепокоєння. «Я дуже розчарований» – каже Тарас Карасійчук, голова організації Гей-Альянс Україна. «Про що йшлося під час Революції Гідності на Майдані? Про те, що усім українцям, усім киянам надати рівні права – незалежно від їхньої сексуальної орієнтації. Наш мер зобов’язаний, як один з тих політиків, що були активними на Майдані, бути флагманом перемін в Україні. Його заява – суцільне протиріччя: він за права людини, але не права ЛГБТ. Це неможливо – немає окремих прав для гетеросексуалів та гомо-, бі- й транссексуальних людей. Права людини є права людини! Все інше є дискримінативним».

[Olena Semenova, Conrad Breyer]

 

 

 

Залишити відповідь