новини

Мер міста Мюнхен підтримує КиївПрайд!

02.07.2014 | cb — Немає коментарів
0

 

4296-1

Незважаючи на кризу у державі та близьке до громадянської війни положення на сході країни, учасники КиївПрайду мають намір і в цьому році вийти на вулиці для захисту прав людини. З 30 червня по 6 липня київська спільнота КиївПрайду запрошує лесбійок, геїв, бісексуальних та трансгендерних людей (ЛГБТ) країни до столиці, яка є містом-побратимом Мюнхена. Цілий тиждень відбуватимуться політичні та культурні заходи. У суботу, 5 липня заплановано Марш Рівності, такий самий, які проводяться у Мюнхені, починаючи з 1980р. Столиця федеральної землі підтримує КиївПрайд також і в цьому році.

Міська радниця Лідія Дітріх (партія «Союз 90/Зелені») відбуває до Києва у складі делегації, а саме як представниця мера міста Мюнхена Дітера Райтера (СДПН). “Особливо цього року важливо продемонструвати, що права людини будуть підтримуватися. Місто-побратим Мюнхен може і хоче підтримати нове керівництво Києва на його шляху до Європи, у розвитку демократії та правової держави”, – говорить політикиня. Пані Дітріх сама ініціювала співпрацю між Мюнхеном та Києвом у галузі ЛГБТ-питань два роки тому, коли вона разом із помічником Сашею Хюбнером відвідала перший, зірваний тоді КиївПрайд. У минулому році вона приїздила разом із Гепом Монатцедером (партія «Союз 90/Зелені»); Прайд тоді вдалося провести при значних мірах безпеки.

Організаторки та організатори КиївПрайду з 30 червня по 6 липня підготували широку програму для спільноти лесбійок, геїв, бісексуальних та трансгендерних людей (ЛГБТ) з прийомами, лекціями, дебатами, концертами і вечірками, до якої причетна також і мюнхенська делегація. Із Мюнхена та Берліна до Києва приїздить квір-група Tubbe. Крім того, жінки з мюнхенської делегації візьмуть участь у відкритій дискусії з назвою “Місце лесбійок на гетеронормативній планеті. Форми лесбійського активізму у Мюнхені”. Протягом всього тижня мюнхенки та мюнхенці зустрічатимуться з представницями та представниками київських ЛГБТ-організацій, а також Фонду імені Гайнріха Бьолля і Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ). Також планується прийом у посольстві Німеччини.

4296-2

 

Українська ЛГБТ-спільнота після революції виступає за асоціацію з ЄС. “Україна мусить розбиратися із зовнішньою агресією, суспільні групи зіштовхують лобами. Ми виступаємо проти цього”, – говорить Олена Шевченко, співголова оргкомітету КиївПрайду та керівниця київської ЛГБТ-організації “Інсайт”. “Ми за мир і толерантність, за суспільний консенсус. Права людини для нас, українок та українців, не є пустими словами. У традиціях нашої країни виходити на вулиці заради свободи. Це ми і робимо”. Саме тому гасло Прайду цього року – “Україна – єдина, і ми – її частина”.

Christopher Street Day  (CSD) або гей прайд проводиться у Мюнхені з 1980 року. Десятки тисяч лесбійок, геїв, бісексуальних та трансгендерних людей щороку виходять на вулиці, під різними гаслами вимагаючи прийняття та правової рівності. Партнерами Мюнхенського CSD є лесбійський консультаційний центр “LeTRa”, Мюнхенська СНІД-допомога, партія “Rosa Liste” і Мюнхенський гей-центр “Sub”. Гаслом 2012 року було: “За глобальні права – солідарність без меж”. Після заходу Мюнхенська ЛГБТ-спільнота розпочала співпрацю з містом-побратимом Києвом. Цього року гасло пов’язане із темами гендеру та ідентичності: “Райдуга статей.  Кожна людині цінна!”.

Залишити відповідь