новини

Станіслав Міщенко представляє свою другу виставку ломографії “K-olours – приховані кольори Києва”

05.12.2013 | sm — Немає коментарів
0

Мюнхен, 5 грудня 2013 р. Вони живуть приховано, проте вони існують. У новій виставці ломографії K-olours київський активіст Станіслав Міщенко знову зобразив лесбійок, геїв, бісексуалів та трансгендерів (ЛГБТ) свого міста у різноманітті кольорів.

На фотографіях герої представлені лише силуетами. Але вони барвисті, наповнені кольорами Києва – листям, квітами, мозаїкою, графіті. Київський ЛГБТ-активіст Станіслав Міщенко знову сфотографував лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерних людей свого рідного міста. Фотографії будуть виставлені з 25 січня по 22 лютого в Мюнхені, Glockenbachwerkstatt за адресою Blumenstr. 7. Церемонія відкриття відбудеться 25 січня о 7 годині вечора, заплановано виступ міської радниці Лідії Дітріх та жіночої рок-групи QueenBaba.

Kolours1

Це його друга виставка ломографії в Мюнхені. Своєю першою виставкою K-People, що відбулася в січні 2013 в культурному центрі для геїв Sub, а пізніше в парламенті Баварії, Міщенко зміг торкнутися сердець багатьох людей. Минулого разу виставка показувала портрети людей та їх оточення, відомі та приховані місця Києва. Зараз концепція інша — автор показує лише обриси героїв, які він заповнив різнобарвними мотивами та патернами столиці України. Знімки виконані на плівку, в стилі ломографії, з використанням техніки подвійної експозиції.

Основна ідея знову повторюється – київська спільнота живе приховано, але лесбійки, геї, бісексуали та трансгендерні люди в Україні існують, живуть поряд, і є частиною різноманіття, що оточує нас всюди. Життя різнокольорове!

Лесбійки, геї, бісексуали і трансгендерні люди в Україні часто в небезпеці. Напади, нажаль, стали звичайним явищем. В парламенті зареєстровані та очікують голосування закони про так звану “гей-пропаганду”, на кшталт російських. Анти-ЛГБТ риторика використовується консервативними діячами для дискредитації про-європейського шляху України.
Kolours2Кожен з тридцяти портретів матиме свій превалюючий колір. Розміщені разом у виставковому залі Glockenbachwerkstatt, вони створять веселку. Таким чином, не лише кожен окремий портрет, а й вся експозиція в цілому матиме своє послання, зміст якого простий: “Ми приховані, ми не завжди відкриваємось, але в кожному з нас є свій колір. І разом ми робимо світ яскравіше!”

Для відкриття виставки організатори запросили міську радницю Лідію Дітріх (“Союз 90/Grüne ), яка виголосить коротку промову, а також самого автора. Мюнхенська група QueenBaba буде супроводжувати вечір своїми танцювальними ритмами та вдумливими балади. Контактна група МюнхенКиївКвір щиро вдячна Glockenbachwerkstatt за безкоштовне надання приміщення.

Станіслав Міщенко живе в Києві протягом чотирьох років. Йому тридцять, він народився в Нікополі, зараз займає посади віце – президента Всеукраїнської громадської організації “Гей-альянс Україна ” та міжнародного секретаря КиївПрайд. У вільний від роботи час ЛГБТ-активіст займається фотографією, музикою та графічним дизайном. Протягом останнього року Станіслав є активним членом МюнхенКиївКвір.

Kolours3

МюнхенКиївКвір є ініціативною групою, що працює над прийняттям ЛГБТ-спільноти в Україні та об’єднує два міста-побратими. Своїми політичними, культурними та соціальними проектами ця контактна група привертає увагу до ситуації з правами людини в Україні, сприяє обміну професійними знаннями та досвідом, розбудові ЛГБТ-спільноти. МюнхенКиївКвір проводить власні проекти та акції, а також координує спільні проекти різних груп та організацій в обох містах.

Залишити відповідь