новини

Вce буде pride: Перша частина молодіжного обміну

16.05.2019 | cb — Немає коментарів
0

З 7 по 13 травня 2019 року в Запоріжжі відбулася перша частина молодіжного обміну «Make it pride: German and Ukrainian Encounters for LGBT Equality». By Rostyslav Milevskyi

Спільно оголошений Запорізьким обласним благодійним фондом «Гендер Зед» та німецькими партнерами CSD München і Munich Kyiv Queer, обмін покликаний об’єднати активістів та активісток двох країн, створивши сприятливі умови для обміну активістським досвідом, поглядами на майбутній розвиток прав людини для ЛГБТ в обох країнах. Обмін проходить за підтримки Національного демократичного інституту (NDI).

До складу групи обміну увійшли десять активістів та активісток з України та Німеччини. Розпочалося все із зустрічі у Києві, де група провела чотири дні, ознайомлюючись з історією українського ЛГБТ-руху та КиївПрайду. В рамках програми обміну група відвідала декілька київських ЛГБТ-організацій, де поспілкувалася із відомими українськими активістами та активістками.

П’ятого дня група прибула до Запоріжжя, де відвідала ком’юніті-центр Гендер Зед. Тут німецькі гості допомогли волонтерам фонду із підготовкою до Веселкового Флешмобу. Звичайно, не оминулося й без оглядової екскурсії культурними пам’ятками міста.

Але це ще не все. Як й було оголошено, обмін складається з двох частин, і тепер у липні запорізькі активісти та активістки відвідають Німеччину, де долучаються до місцевого прайду.

Залишити відповідь