новини

Солідарність в період кризи: МюнхенКиївКвір не зупиняється!

20.05.2014 | cb — Немає коментарів
0

Pro-Russian graffiti in Simferopol, Crimea

Новини з України вражають. Ніхто не може точно сказати, як все буде розвиватися в Україні в найближчі години, не кажучи вже про дні чи місяці. Народ України, особливо на півдні і сході країни, переймається в першу чергу виживанням. Права лесбійок, геїв, бісексувлів та трансгендерів  здаються недоречними. Чи ні?..

Права людини-це не розкіш. Тому мюнхенсько-київська група продовжує свою роботу доти, поки наші друзі та партнери в Києві та Україні потребують цього. Саме тому наші проекти та акції тривають. У першому кварталі цього року ми провели дві виставки в Мюнхені (K-olours) та Києві (Гей-пропаганда) заради досягнення рівних прав та прийняття ЛГБТ-спільноти в Україні. У березні шість волонтерів з України приїхали до Мюнхену, щоб взяти участь програмі розбудови спільноти.

Gay Alliance Ukraine opens its first Queer Home in Odessa

На жаль, гомофобія не зникла в Україні, і майже немає різниці проєвропейскі чи проросійски сили стоять у керма держави. В черговий раз це було доведено нещодавно після нападу на нашого гостя і волонтера Костянтина Мальцева, на якого напали кілька тижнів тому. Акції солідарності вже проходять в Мюнхені.

Складно повірити в КиївПрайд, що зараз стоїть перед нами, але більше 20 наших колег в Києві, місті-побратимі Мюнхену, зараз працюють над його організацією. Фінансування і мобілізація спільноти йдуть повним ходом. Як мюнхенці ми бажаємо дотриматись нашої сторони угоди, і плануємо надіслати делегацію підтримки на Київський Прайд. Крім того, ми з нетерпінням чекаємо чотирьох жінок і трьох чоловіків з України, які приєднаються до нас в липні під час мюнхенського КСД. Як бачите, життя триває!

Will there be a KyivPride in 2014?

У серпні МюнхенКиївКвір планує відвідати Одесу. Якщо ситуація дозволить, ми знову проведемо виставку «Гей-пропагада» мюнхенської художниці Наомі Лоренс, яка вже побувала в Києві в лютому. У вересні ми запрошуємо всіх в Гастайг на виставку Наталії Рой “Не має права бути самим собою”.

Наша група складається з активістів, які повністю віддані правам людини; наші члени представляють широкий спектр киян та мюнхенців. МюнхенКиївКвір залишається відданою справі: ми не здаємось!

Залишити відповідь