новини

Перші кроки КиївПрайд2014

14.10.2013 | cb — Немає коментарів
0
Taras Karasiichuk

Taras Karasiichuk is the old and new Chairman of KyivPride 2014.

Розпочався процес підготовки до КиївПрайд2014, сформовано новий Оргкомітет, прийнято важливі рішення.

30 вересня 2013 року відбулося перше засідання Організаційного комітету КиївПрайд2014. Оргкомітет пройшов процедуру оновлення: члени, що не бажали більше працювати в Оргкомітеті мали змогу вийти з нього, а нові бажаючи –  долучитися до його роботи. Таким чином, Оргкомітет КиївПрайд2014 складається із восьми осіб:                       

1. Олена Шевченко (ГО «Інсайт») / 2. Олена Михайлова (ГО «Наш Центр») / 3. Олена Семенова (ГО «Нова Хвиля») / 4. Станіслав Міщенко (ВГО «Гей-альянс Україна») / 5. Володимир Науменко (ГО «Гей-альянс») / 6. Святослав Шеремет (ВГО «Гей Форум України») / 7. Назар Несевич (БФ «Аванте») / 8. Тарас Карасійчук (ВГО «Гей-альянс Україна»)

 

Olena Shevchenko

Olena Shevchenko is one of the eight board members of the Organization comittee.

 В першу чергу,  члени Оргкомітету провели аналіз слабких сторін та недопрацювань під час проведення КиївПрайд2013 та визначили шляхи уникнення помилок на наступний рік. По-друге, було прийнято ряд важливих рішень. Головою Оргкомітету в черговий раз обрано Тараса Карасійчука. Сам Організаційний комітет виконуватиме роль правління, а виконавчою діяльністю буде займатись Секретаріат. Останній, в свою чергу, складатиметься з п’яти департаментів – департамент з організації ходи, департамент мобілізації спільноти, медійний департамент, комунікаційний та організаційний департаменти. Кожен з членів Оргкомітету куруватиме один з департаментів.  Для більш ефективної підготовки наступного Прайду заплановано долучити з лютого 2014 року три штатні одиниці для роботи в різних департаментах.

Svjatoslav Sheremet

Svjatoslav Sheremet is leading Gay Forum Ukraine.

Важливим на наступний рік також є залучення сторонньої підтримки та експертних знань.  Тому було вирішено створити Експертну раду та запросити до неї українських та іноземних лідерів громадянського суспільства.КиївПрайд2014 повинен бути заходом, який об’єднує навколо себе спільноту. Заради цього буде розроблено механізм залучення всіх бажаючих до планування та підготовки заходів наступного року.

Організаційний Комітет щиро вдячний Міжнародної Амністії в Україні за підтримку та партнерство під час проведення КиївПрайд2013 та вважає за необхідне розпочати перемовини щодо подальшої співпраці з цією організацією, а також розширити список партнерів в Україні, звернувшись з пропозицією партнерства до Ради ЛГБТ-організацій України та Коаліції з протидії дискримінації в Україні.

Отож, попереду важка робота, але разом ми зможемо зробити КиївПрайд2014 більше, яскравіше, гучніше. Все в наших з вами руках, тож приєднуйтесь до найбільшої події в житті української ЛГБТ-спільноти.

(Стас Міщенко)

Залишити відповідь