новини

« Я не зрадники »

26.03.2023 | cb — Немає коментарів
0

Лесь виїхали з України невдовзі після початку війни. Спочатку їм було соромно, адже багатьом співвітчизникам це рішення не до душі. Сьогодні вони розуміють, що не кожні можуть воювати. Лесь роблять свій внесок за кордоном. Наша колумністка Ірина Ганенкова поспілкувалася з Лесем.

Я Лес (вони/воно/їх), 20. Небінарна, поліаморна, фрейсексуальна персона з Харкова.

З моменту вторгнення в Україну минув рік. Я поїхали закордон через декілька тижнів після початку війни.  І ви навіть не уявляєте скільки людей мене назвали зрадницею* що кинулa* на призволяще родину. І що я поїхали “з кайфом ” жити в Європці. P.S. Ніякого кайфу тут доречі нема, треба тіки їб*шить і їб*шить без упину.

Різниця? В Європі не бахкає

Майже нічо не змінилось, хіба що “не бахкає”. В моєму досвіді тільки 2 тижні життя в погрібнику, і жодного побаченого “вживу” російського військового. Чи можна це назвати везінням?

Наврядчи, бо війна зачепила якимось чином усіх. Ци є мій, чи ваш досвід чи досвід когось іншого більш важливим, чи менш важливим? Аж ніяк.

І я обираю допомогати країні по ресурсах (скинути донат, як з’являються гроші;допомогти порадою; підтримати; взяти участь у волонтерській акції).

Не всі є воїнами* і це нормально. Це як у літаку : коли сперше маску на себе, а потім на дитину. Бо якщо я втрачу себе, то які “я” будуть вносити свою маленьку “крихту”  в такий важливий, довгоочікуваний “мир” ?

Ви можете допомогти


Індивідуальна допомога Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.