новини

Ви потрібні нам для нашої менторської програми

08.02.2023 | cb — Немає коментарів
0

Війна в Європі робить людей безпорадними. Просто спостерігати за тим, як люди вмирають або стають безхатченками в Україні, дуже прикро. Ви можете зробити щось тут, у Мюнхені, навіть якщо ваша квартира маленька, гаманець вузький, а знання української мови обмежені. Відкрийте свої серця для квір-біженців, які приїхали до нас, і станьте ментором. Перша зустріч відбудеться 28 лютого о 19:00 за адресою: LeZ, Müllerstraße 26.

Що таке бути ментором? Це зовсім не складно. Йдеться про прості речі: запросіть наших друзів з України до себе додому або просто підіть з ними на концерт, прогулянку чи каву. Поділіться знаннями про своє хобі, спорт, музику.

Якщо це можливо, підтримайте їх у спілкуванні з владою, порадьте, якщо у них виникли проблеми з квартирою або роботою.

Spaß als Mentor*innen. Grafik: Midjourney

Після майже року війни наші друзі шукають перспективи для життя тут. Для цього їм потрібен контакт з людьми, які розмовляють німецькою і розуміють, як працює місцеве суспільство.

Ми пропонуємо їм не лише дах над головою, щоб вижити. Ми будуємо дах, під яким вони можуть повернутися до свого нового життя з захистом і зорієнтуватися, щоб не залишитися на самоті під дощем у Мюнхені.

DACH-Mentor*innen-Programm. Flyer: Olha Rubtsova

Початок: допомога та знайомство

З цією метою ми запускаємо програму наставництва DACH. І ми запрошуємо вас на стартову зустріч у вівторок, 28 лютого, о 19:00 в лесбійсько-квір-центр LeZ за адресою Мюллерштрассе, 26.

Що на вас там чекає? Приємний вечір для знайомства. Наставники та біженці представлять себе. Будуть напої, закуски, музика та співи.

Що потрібно взяти з собою? Нічого. Тільки ви і ваша цікавість.

Чи повинен я одразу взяти на себе зобов’язання? Ні, якщо вам цікаво, ви можете спочатку послухати, подивитися, познайомитися ближче, а потім спокійно все обдумати. Якщо ви зацікавлені, ми надішлемо вам анкету для вступу в менторську програму. Якщо ви вже впевнені, ви також можете зареєструватися тут.

Де я можу отримати більше інформації? Де я можу зареєструватися? Надсилайте листи на mentoring@munichkyivqueer.org або просто завітайте до LeZ.

Не забувайте: допомога іншим не тільки приносить хорошу карму – це ще й весело! Наші українські друзі можуть багато чого запропонувати. А ще у вас є шанс розширити коло друзів, познайомитися з новими людьми та пізнати нову культуру.

Коли: Вівторок, 28 лютого, 19:00
Де: LeZ, Müllerstraße 26, Мюнхен
Kontakt: mentoring@MunichKyivQueer.org
Організатори: Munich Kyiv Queer, Munich Queer Homes, LeZ

Ви можете допомогти


Індивідуальна допомога Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Житло для квір-біженців з України ЛГБТІК* часто стикалися з дискримінацією у своєму житті, тому квір-біженці є особливо вразливими. Багато з них травмовані, і тепер вони переживають повторну травму в бігах. Ми хочемо запропонувати їм дім, де вони почуватимуться комфортно і зможуть жити без страху.

Залежно від наявності, ми орендуємо дво-, три-, чотири- або п’ятикімнатні квартири і здаємо їх в суборенду людям, які цього потребують, як спільне житло. Наше об’єднання поки що не має свого фінансування, тому ми залежимо від пожертв. Наприклад, нам доводиться авансувати орендну плату та заставу, поки не втрутяться державні центри зайнятості.

Пожертвувати можна тут:

  • Münchner Bank eG
  • IBAN DE16 7019 0000 0003 1425 66
  • Munich Queer Homes e.V.

Питання? www.MunichQueerHomes.org

Коментарі закриті.