новини

« Кожен день може бути останнім » Андрій з Дніпра хоче жити і допомагати

03.02.2023 | cb — Немає коментарів
0

Звучить абсурдно, але Андрій подолав депресію посеред війни, в яку впав ще до нападу Росії. Сьогодні молодий гей з Дніпра допомагає іншим і, за його словами, насолоджується життям. Наша подруга та активістка Ірина Ханенкова попросила Андрія розповісти нам свою історію.

Мене звати Андрій , мені 22 роки я проживаю у місті Дніпро. Початок війни я застав в достатньо «цікавому» емоційному стані.

А саме, у стані депресії. Мій стан зумовлено було загибеллю близької мені людині восени 2021 року. В мене закінчилися стосунки , що тривали кілька років я переїхав у нове житло і от настала ця дата, 24 лютого 2022 року.

Андрій з другом. Фото: Андрій

Перші дні я був в очікувані і завмер. Щож буде далі. Минуло кілька тижнів і я вирішив, що я не хочу сидіти на місті і хочу якось допомагати.

Я вирішив волонтерити

Я обмежено придатний до військової служби, тож вирішив волонтерити. Це я роблю і по цей день, от вже майже рік.

Ми проводимо благодній збори на різні речі, ліки, одяг, дрони, їжу, машини і так далі. Просто від себе на своїй сторінці в інстаграм @andrii_yln.

Будувати своє майбутнє

Чому я кажу ми, бо це все є спільною працею. В літку на фоні моєї праці з лікарем психотерапевтом та психологом. Я зміг подолати свою депресію і навіть в умовах війни почати повноцінно жити.

Кожен день може бути останнім, бо повітряні тривоги в моєму місті від 3 до 10+ разів на день.

Тож на разі я вважаю що незважаючи на все потрібно жити далі, допомагати нашим воїнам що є сили і будувати своє майбутнє.

Ми Переможемо і все буде Україна!

Ви можете допомогти


Індивідуальна допомога Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Житло для квір-біженців з України ЛГБТІК* часто стикалися з дискримінацією у своєму житті, тому квір-біженці є особливо вразливими. Багато з них травмовані, і тепер вони переживають повторну травму в бігах. Ми хочемо запропонувати їм дім, де вони почуватимуться комфортно і зможуть жити без страху.

Залежно від наявності, ми орендуємо дво-, три-, чотири- або п’ятикімнатні квартири і здаємо їх в суборенду людям, які цього потребують, як спільне житло. Наше об’єднання поки що не має свого фінансування, тому ми залежимо від пожертв. Наприклад, нам доводиться авансувати орендну плату та заставу, поки не втрутяться державні центри зайнятості.

Пожертвувати можна тут:

  • Münchner Bank eG
  • IBAN DE16 7019 0000 0003 1425 66
  • Munich Queer Homes e.V.

Питання? www.MunichQueerHomes.org

Коментарі закриті.