новини

Після аварії поїзда Марина тікає до Берліну

10.01.2023 | cb — Немає коментарів
0

Вона майже не пам’ятає, що сталося, коли почалася війна. Марина потрапила під потяг і з того часу її пам’ять погано працює. Вона також нічого не чує, тому зовсім не знала про вибухи навколо неї. Наша подруга та активістка Ірина Ханенкова попросила Марину розповісти нам її історію.

24 лютого я не усвідомила, що росія розпалила війну з Україною.

Взагалі дуже важко згадувати, що було саме в той час, адже 17 грудня я потрапила під потяг і дуже рада, що вижила.  Та через це в мене сильні проблеми з пам’яттю, тому описати все що відбувалося зі мною з початку війни тяжко.

Marina Ivanenko. Photo: private

Та, пам’ятаю, що було страшно за свою сім`ю та мій мозок все одно не розумів, що відбувається. Що я, що мої батьки глухі тому чути сигнали повітряної тривоги або вибухів – не можливо, а для того щоб викликати швидку допомогу нам потрібно бігти до сусідів, щоб вони їм зателефонували.

Все, що ми читали в новинах і все що відбувалося в Одесі на початку війни нас нуже лякало і 8 березня мама замість мене вирішила вивезти нас в іншу країну дуже швидко. Були думки про те, що військовим наразі більш потрібніша лікарня ні ж мені, мені ж все одно потрібна була реабілітація після ситуацією з потягом. В Німеччині добра медицина і наразі ми тут.

Marina Ivanenko. Photo: private

На справді, було дуже тяжко покидати рідний дім, одну з собак залишили з сусідкою. Сподіваюсь, вона не думає, що ми її покинули і з нею все добре.

Дуже дякую країні, людям Берліну і не тільки за допомогу та підтримку . Ми в Німеччині вже 8 місяців і ми з нетерпінням чекаємо на НАШУ перемогу. Дуже хочемо повернутися і жити в своїй вільній Україні.   

Ви можете допомогти


Індивідуальна допомога Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Житло для квір-біженців з України ЛГБТІК* часто стикалися з дискримінацією у своєму житті, тому квір-біженці є особливо вразливими. Багато з них травмовані, і тепер вони переживають повторну травму в бігах. Ми хочемо запропонувати їм дім, де вони почуватимуться комфортно і зможуть жити без страху.

Залежно від наявності, ми орендуємо дво-, три-, чотири- або п’ятикімнатні квартири і здаємо їх в суборенду людям, які цього потребують, як спільне житло. Наше об’єднання поки що не має свого фінансування, тому ми залежимо від пожертв. Наприклад, нам доводиться авансувати орендну плату та заставу, поки не втрутяться державні центри зайнятості.

Пожертвувати можна тут:

  • Münchner Bank eG
  • IBAN DE16 7019 0000 0003 1425 66
  • Munich Queer Homes e.V.

Питання? www.MunichQueerHomes.org

Коментарі закриті.