новини

#FundReise День 21 – Прощавай, Київ

23.12.2022 | cb — Немає коментарів
0

Сибілла продовжує своє перебування в Україні. Але перед від’їздом до Харкова вона хоче зустрітися і попрощатися з кількома людьми в Києві, які супроводжували її під час подорожі Україною. Вона бачиться з Аною, Оленою і Томою, а також Сашею, біженцем з Харкова, який зараз керує невеликим кафе у Києві.

Це блог Сибілли фон Тідеманн, співзасновниці Мюнхен Київ Квіру. Вона більше не хотіла просто спостерігати за тим, що відбувається в Україні, і поїхала туди сама. Вона вже кілька днів відвідує там наших друзів та партнерів, звітує та збирає пожертви.

Електроенергії: нажаль, мало
Температура: нормальна
Пожертви: 10.684,58 з 18.000 євро
Особливі події: Різдвяна подорож
Всі записи в блозі: Поїздка Сібілли #FundReise до Києва в розпал війни


Я збираюся залишитися ще трохи. Спочатку я планувала подорожувати Україною 10 днів. Але, я вже усвідомила, що в країні, де немає елементарних речей, таких як електрика, опалення, вода та інтернет, все займає трохи більше часу.

Але все, що я тут переживаю є екстремальним. Все здається нормально, але це нормально пересікається з війною. Хтось відвідує ресторани, а хтось шукає укриття. Я зустрічаю багатьох людей. Це мило. Але я зустрічаю їх сама і пишу блог для вас у Європі. Це війна. Я в Києві, і українські жінки, які втекли, лайкають мої пости у Фейсбуці з Берліна, Мюнхена … просто звідусіль. Вони є причиною того, чому я зараз тут, в Україні.

І оскільки я вже тут, то планую різдвяну подорож. До Харкова. Для вас це означає: незабаром ви зможете прочитати ще кілька публікацій у блозі. Бо без вас це не вийде…

Зустріч з Анною Довгопол у Києві. Фото: Sibylle von Tiedemann

Анна Довгопол повернулася в Україну. Вона є давнім другом Мюнхен Київ Квіру, а також залишалася зі мною під час її візитів до Мюнхен-прайдів.

Війна повністю змінила життя Анни. Вона багато років була координаторкою гендерної програми у Фонді ім. Генріха Бьолля. Навесні вона на короткий час втекла до країн Балтії. Зараз вона живе у Львові та працює в організації CARE International Україна. «Зараз не час для теорії, зараз час для практичної підтримки”, – пояснює вона свою зміну роботи.

Я проводжу останній день з Лєною і Томою в Києві, ми гуляємо Подолом, який дуже люблять хіпстери. Ми йдемо по Андріївському спуску і потрапляємо в кримськотатарський ресторан «Мусафір». Було мило.

Залишилося кілька повітряних кульок від «серця», яке я привезла на MunichPride у липні 2022 року. Я привезла їх з собою до Києва та дві  кульки прикріпила до танкового бар’єру.

Повітряні кульки. Фото: Sibylle von Tiedemann

І я знову відвідую Сашу, біженця з Харкова, який зараз керує невеликою кав’ярнею в Києві. Хочу купити сувеніри для вас та попрощатися.

Яке здивування, коли я помічаю, що Саша увічнив маленький шматочок Мюнхена на карті у своєму кафе, як ви можете побачити тут у ВІДЕО. Мені завжди було приємно бути з ним.

Власник кафе Саша увічнює Мюнхен на своїй карті. Відео: Сибілла фон Тідеманн

Я також маю попрощатися з Едуардом і кішкою Каєю. Едуард був добрим господарем для мене.

Завдяки Ленні Емсон, директор КиївПрайду, Едуарду, моя поїздка до “воєнного Києва” стала можливою , та хочу відмітити що моя квартира завжди була з опаленням, за винятком двох днів.

Сибілла перед будинком Едуарда. Фото: Sibylle von Tiedemann

Після різдвяних канікул я продовжу вести свій блог моєї різдвяної подорожі до Харкова.

#FundReise #MunichKyivLove #18000Euro

Ви можете допомогти


Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога жертвам війни

Асоціація “Міст до Києва” підтримує людей, які потребують допомоги, особливо дітей та багатодітні сім’ї.

  • Одержувач: Brücke nach Kiew e.V.
  • Банк: Raiffeisenbank München Süd eG
  • IBAN: DE74 7016 9466 0000 0199 50
  • BIC: GENODEF1M03
  • Ключове слово: #FundTravel

Квитанція про пожертвування може бути видана на суму від 200 євро і більше.

Допомога ЛГБТІК* організаціям

Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.