новини

День 0 #FundReise – Туга

29.11.2022 | cb — Немає коментарів
0

Вона більше не хоче просто спостерігати. Сибілла, співзасновниця Мюнхен Київ Квіру, їде до Києва. Вона відвідує наших друзів та партнерів, пише блог та збирає пожертви. Туга

Електроенергія: 24 години
Температура: 19 градусів (економічний режим)
Пожертвування: 0 з 18 000 євро
Особливі події: Війна в моєму житті
Всі записи в блозі: Поїздка Сібілли #FundReise до Києва в розпал війни


Мене звуть Сібілла фон Тідеманн, я історикиня і славістка, мені 48 років, і в четвер я сяду на потяг ICE 802 на центральному вокзалі Мюнхена, щоб розпочати свою подорож до Києва.

Я їду туди, де ніхто не хоче бути. На війну. Я їду, тому що я хочу бути там. У Києві. З моїми друзями, в країні, яку я люблю, в місті, яке мені так подобається.

Алла, я, Міла і Віра, дуже щасливі в Києві у 2017 році © Сібілль фон Тідеманн

24 лютого 2022 року – сонячний і холодний четвер. Це перший день війни Росії проти України.

У п’ятницю я йду на вихідні з думкою, що лише за тиждень Україна перестане існувати. Я щохвилини перевіряю новини. Перевіряю месенджер Facebook на наявність ознак життя. Перевіряю шляхи відходу і все одно нічого не розумію.

Шура в бігах, на руках 3-місячний Марлен, 9 березня 2022 року © Олександра Фішель

Свою квартиру пропоную всім бажаючим. Аллі з Києва. Мілі і Вірі з сином Владиком, вони теж з Києва. У Владика інвалідність. Я пропоную її Шурі, її чоловікові і трьом дітям. Наймолодший ще немовля. Лєні з Одеси. Здається, у Лєни є кіт. Пишу Світлані і Насті з Херсона. Херсон окупований.

Вночі я не можу заснути і кручуся, тому що у мене тільки дві кімнати. Я нічого не знаю про аутизм, немовлят, котів та окуповані міста.

Міністр оборони Олексій Резніков та Президент Володимир Зеленський © Олексій Резніков

Фото Володимира Зеленського та Олексія Резнікова, опубліковане в Твіттері після 85 годин війни, глибоко зворушило мене. Вони схожі на двох хлопчиків, які провели кілька ночей за азартними іграми. І в чомусь це схоже на правду. Чи можуть ці люди виграти війну проти найсильнішої армії світу?

Час показує, що російська армія далеко не така сильна, як ми очікували, і що Україна не програє. І все ж мій страх, що я втрачаю Україну, зростає. Що я втрачу занадто багато, не помічаючи подій, людей, місць, цілої країни, яка змінюється. Я бачу напружений момент в історії. І я не є його частиною.

Вони всі такі хоробрі

Я більше не можу спостерігати за стражданнями здалеку, надсилати маленьке сердечко через Facebook сюди, постити #StandwithUkraine там, час від часу переказувати гроші.

Атаки на українську інфраструктуру мають на меті виснажити киян. І вбити їх. Повільно, але вбивати. Київ став холодним містом. Київ темний. Мої українські друзі публікують фотографії зі свічками та котами. Вони такі хоробрі. Хіба у них є вибір?

Ленні Емсон, директор КиївПрайд, Київ 23.11.2022 © Ленні Емсон

У мене, втім, вибір є. Я поговорила з експертами про ризики. Я пройшла медичний огляд. Я купила термобілизну.

Я сідаю на борт ICE 802 у четвер з абсолютним бажанням зібрати 18 000 євро. Для Києва, для людей, яких я люблю.

І я розповідатиму вам все про це. Про свої плани, про поїздку, про Київ. Цей блог для вас. Приєднаєтесь до мене?

#FundReise #MunichKyivLove #18.000Euro

Ви можете допомогти


Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога жертвам війни

Асоціація “Міст до Києва” підтримує людей, які потребують допомоги, особливо дітей та багатодітні сім’ї.

  • Одержувач: Brücke nach Kiew e.V.
  • Банк: Raiffeisenbank München Süd eG
  • IBAN: DE74 7016 9466 0000 0199 50
  • BIC: GENODEF1M03
  • Ключове слово: #FundTravel

Квитанція про пожертвування може бути видана на суму від 200 євро і більше.

Допомога ЛГБТІК* організаціям

Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.