новини

За Свободу! Боротьба українських ЛГБТІК*-людей за самовизначення

27.10.2022 | cb — Немає коментарів
0

За допомогою виставки та документального фільму київська та мюнхенська спільноти розповідають про долі квір-людей в Україні. Гостем з міста-побратима Мюнхена буде Ленні Емсон з КиївПрайду.

Міський депутат Домінік Краузе відкриє цикл заходів на вернісажі виставки “Я поза межами України. Я в Україні” 3 листопада о 19.30 в гей-квір-центрі SUB. 4 листопада лесбійсько-квір-центр LeZ презентує фільм “КиївПрайд 2022: За Україну! За Перемогу!”.

Війна – це завжди рішення: Чи треба мені виїхати з країни? Я буду воювати? Чи треба мені залишитися, щоб якось продовжувати жити своїм життям? А як тоді виживати?

КиївПрайд вітає ВаршаваПрайд 2022. скріншот / YouTube / КиївПрайд

В Україні квір-люди часто не почуваються в безпеці у своєму місті, сім’ї, на робочому місці чи навіть в армії через власний минулий гомофобний та трансфобний досвід.

Квір-люди без соціальних звʼязків

Окрім матеріальних потреб – багатьом людям терміново потрібні їжа, одяг, ліки від (ВІЛ), гормони, документи – ЛГБТІК* не можуть, природно, покладатися на усталені структури підтримки, як це можуть інші. Мережі друзів, часто родини, розпадаються разом із вимушеним переміщеням.

Кому можна довіряти? Куди я можу звернутися за допомогою? Як я можу витримати весь цей страх і страждання?

Цикл заходів “Україна. Флаєр: Стас Міщенко / Фото: КиївПрайд

Цикл заходів: За свободу!

В умовах війни українська ЛГБТІК*-спільнота продовжує боротьбу за самовизначення проти зовнішнього та внутрішнього ворога. І роблять вони це всіма (креативними) засобами, які є в їхньому розпорядженні.

Про долі цих людей розповідають два заходи, організовані КиївПрайд, Sub, LeZ та Мюнхен Київ Квір 3 та 4 листопада. Ленні Емсон, виконавчий директор КиївПрайду, організації, що створила виставку та фільм, приїде з міста-партнера Мюнхена – Києва.

У четвер, 3 листопада, з нагоди відкриття вернісажу у приміщенні SUB, Мюллерштрассе, 14, з 19.30 год. консул Генерального консульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко (відеозв’язок) та депутат міської ради Домінік Краузе, який від імені бургомістра Мюнхена Дітера Райтера вже багато років супроводжує Мюнхен Київ Квір на партнерському Прайді у Києві, відкриють серію заходів.

Виставка

Дванадцять фотоколажів “Я поза межами України. Я в Україні” будуть експонуватися у приміщенні SUB, Мюллерштрассе, 14, з четверга, 3 листопада, 19.30. Після привітання консула Шевченка та депутата міської ради Краузе, Конрад Брейєр, речник Мюнхен Київ Квір, проведе інтерв’ю про виставку з лідером КиївПрайду Ленні Емсоном.

Як виникла ця виставка, з якою метою вона була створена? У фокусі  будуть люди, зображені на фотоальбомі “Я поза межами України. Я в Україні”. Лесбійки, геї, бісексуальні, небінарні, транс* та квір-люди з України розповідають свої історії. Ось ПРИКЛАДИ транс* жінки НІКИ з Харкова, Драг-квін АуРИ та лесбійки пілотесси дронів НАСТІ з Києва.

Коли: : Четвер, 3 листопада 2022 року, 19.30
Де: SUB, Мюллерштрассе, 14, Мюнхен
Контакти: info@MunichKyivQueer.org
Організатори: КиївПрайд, SUB, Мюнхен Київ Квір

Фільм

Наступного дня, у п’ятницю, 4 листопада, о 19:00, організатори покажуть дванадцятихвилинний документальний фільм “КиївПрайд2022: За Україну! За Перемогу!”.

У ньому розповідається про київський прайд, який через війну цього року відбувся в об’єднаному протесті з Прайдом у Варшаві. На знак солідарності 120 000 людей пройшли маршем за Україну; українські ЛГБТІК*-люди очолили марш.

Ленні Емсон виступає на сцені у Варшаві. Скріншот: КиївПрайд

В інтерв’ю Алекс Білопольські, журналіст_ці-фрілансер_ці та учасник_ці Мюнхен Київ Квір, голова КиївПрайду Ленні Емсон розповість про прайд під час війни, страхи та переживання ЛГБТІК*-спільноти в Україні, а також надії на рівні права та прийняття, які вони пов’язують зі сподіваною перемогою над агресором. Війна, каже Ленні, вже змінила країну.

Коли: : П’ятниця, 4 листопада 2022 року, 19:00
Де: LeZ, Müllerstraße 26, Мюнхен
Контакти: info@MunichKyivQueer.org
Організатори: КиївПрайд, LeZ, Мюнхен Київ Квір


Ви можете допомогти:

Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer (фото нижче) – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

КиївПрайд

Якщо ви хочете підтримати КиївПрайд безпосередньо, ви можете зробити це тут. Своєю пожертвою ви підтримуєте діяльність КиївПрайду, яка робить українське суспільство різноманітнішим. Найважливіше те, що ви можете підтримати коштами шелтер КиївПрайду для ЛГБТІК*-людей, які потребують допомоги, з усіх куточків країни.

Коментарі закриті.