новини

«Ми очікували жаху»

08.10.2022 | cb — Немає коментарів
0

Військовослужбовиця Ірина Петрова, відкрита лесбійка, служить зі своєю частиною в Одеській області. Наша колега та активістка Ірина Ханенкова попросила її розповісти про деякі враження від життя в армії. Вона вирішила написати про початок війни.

24 лютого нас розбудили і сказали, що почалась війна. Спочатку ми думали, що це жарт але на жаль, це було не так. Більшість нашого керівництва відʼїхало, залишились тільки моя рота та командир. Саме в той момент я зрозуміла, який жах на нас чекає: пекло на землі.

Ми взяли всю амуніцію і поїхали в ліс, тому що ворожа позиція була від нас 20-30 км . Пробули ми там приблизно два тижні, було дуже тяжко. Їжі майже не було, довго чекали на сухпаї, але ми трималися завдяки волонтерам та наші державі.  

Сексуальна орієнтація не відіграє жодної ролі

Я памʼятаю той момент, коли, коли росіяни потрапили в наш склад. Ми швидко зібралися та премістилися в більш спокійне місце. На нас булибронежилети, каски, проте ми їхали без зброї, тому що мусили покинули позицію швидко. Дорогою трапилася ситуація, після сигналу про небезпеку з повітря, ми вибігли з автобусу в степ, який виявився повністю замінованим. Було складно.

З тих пір ми воюємо. Кілька тижнів тому ми повернулися з обстріляного Миколаєва. Неважливо яка в тебе сексуальна орієнтація чи стать. Адже ми всі один за одного і захищаємо свою Батьківщину. Я я хочу підкреслити – ми всі в однакових умовах, тому готові одне одного підтримувати, ДО ОСТАНЬОГО!


Ви можете допомогти:

Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer (фото нижче) – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям

Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.