новини

НІЧОГО ПРО НАС БЕЗ НАС – УКРАЇНСЬКІ КВІР-ФІЛЬМИ

27.09.2022 | cb — Немає коментарів
0

Нас запросили спонсорувати українські короткометражні фільми на Мюнхенському Фестивалі Квір Фільмів QFFM 14-го жовтня, і ми цим дуже гордимося! Дякуємо за запрошення, любі друзі! Ми будемо щасливі прийти, розповісти про ситуацію для ЛГБТІК* людей в Україні та зібрати пожертви для постраждалих від війни.

Молодість x QFFM

Ми дуже раді, що Богдан Жук, наш давній друг з іменитого київського кінофестивалю Молодість, курував цю програму.

© Молодість

Українське квір кіно має не таку давню історію. Лише декілька українських картин радянських часів, які дозволено було відзняти, та які не були відкладені на полицю жорсткою цензурою, мали в кращому випадку легкий натяк на квірність (чи сексуальність взагалі).

Будь-яку маніфестацію “інакшості” було важко уявити в опресивній імперіалістській машині, і ця інакшість включала в себе також ознаки української національної ідентичности. Їх маркували як шкідливий націоналізм. Цей самий наратив продовжується і зараз в сучасній імперській політиці Росії щодо України, котра зараз бореться в антиколоніальній війні.

Квір та стрейт люди борються разом

Саме тому ми можемо бачити паралелі в українській квірності та українськості в широкому сенсі, так як обидві відстоюють субʼєктність та життя. Українські ЛГБТІК-люди вступають до лав армії, волонтери та інші борються за виживання Україні, і саме ця єдність є ознакою надії.  

© Молодість

Українське кіно розквітло за останні роки, і квір-компонент став його значною та невідʼємною частиною. Ця програма презентує нові українські квір-голоси, які мають потенціал стати рушійною силою в українському та світовому кінематографі. 

Більшість кінокомпаній призупинили свою роботу через війну, їх майбутнє невизначене. Саме тому вони потребують вашої допомоги, щоб їх голос не змовк. ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ ТУТ


Ви можете допомогти:

Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer (фото нижче) – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям

Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.