новини

Моя історія війни – не про страх. Вона про жагу до вільного життя

13.09.2022 | cb — Немає коментарів
0

З початку повномаштабного вторгнення Ірина знала, що вона не поїде. Її сковував страх кожного разу під час повітряних тривог, коли вона чула вибухи. Її тіло німіло, проте мозок казав: ти зможеш. І вона таки змогла. Ось її історія.

Моя задача була – це зібрати себе до купи і діяти. Я закінчила 3 курс факультету клінічної психології, активно почала приймати участь у волонтерських організаціях і підтримки Збройних Сил України.

Також я закінчила навчання в службі психологічної підтримки і зараз допомагаю жертвам сексуального насилля, які потерпали від російських військових.

Історія про вихідні закінчилася, і за півроку війни я ще ні разу не відпочивала. Емоційне вигорання? Апатичний стан? Депресія?

Постійний страх – нова норма мого життя

Постійний страх за своє життя та життя близьких людей – це стало нормою в моєму житті. Вірю, війна скоро закінчиться, ми обов’язково переможемо і відпочинемо знов у вільній, мирній Україні.

Моя історія війни не про мої якісь досягнення або психологічний стан, а про жагу до вільного життя. Про бажання жити навіть під час вибухів, про бажання вільно кохати і мати можливість допомагати всім, хто потребує підтримки. А підтримки потребує кожен українець, і я в тому числі.

Дуже вдячна за те, що не забувають і підтримають у цей складний час Munich Kyiv Queer. Я щиро вдячна, що ви стоїте пліч-о-пліч і допомагаєте нам повернути нам мирне небо. Ми обов’язково з вами зустрінемось і відсвяткуємо нашу з вами перемогу!


Ви можете допомогти:

Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer (фото нижче) – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям

Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організацій в Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.