новини

“Ми були змушені будь-яким чином покинути Харків”

03.09.2022 | — Немає коментарів
0

7 місяців війни, тисячі ЛГБТ-біженців з України, десятки тисяч внутрішньо переміщених квір-людей. Нашої допомоги і досі потребують, та далеко не всі хочуть жити лише на благочинність. Більшість намагається вибудувати нове життя, і щиро дякують всьому німецькому народові за новий шанс, новий старт!

Транс*жінка з Харкова

Мене звуть Кая, я трансгендерна жінка з Харкова, мені 28. Живемо разом з мамою. Так сталось, що у мами перед початком війни був перелом, наразі їй вже краще. Я працювала водієм трамваю в Харкові, потім перевелася в Київ, в Дарницьке ТРЕД. У вільний час займалась музикою, співала. Ходила на ХарківПрайд, багато спілкувалась за інтересами, це були класні часи.

В день початку війни нам мали допомогти з транспортуванням мами до лікарні, та машина так і не приїхала. Ми були змушені будь-яким чином покинути Харків, оскільки Салтівка – це саме наш район. За таксі до вокзалу з нас попросили 4000 грн, замість 200.

Ми зрозуміли: в нас немає з собою нічого

Найгірше було те, що мама не могла встати, я вдячна небайдужим людям, котрі допомогли. Далі був евакуаційний поїзд, велика вдячність УЗ за їх понаднормову роботу! З собою ми взяли тільки сумку.

Зараз ми у відносно безпечному місці, в Київській області. Щойно ми переїхали, прийшло розуміння, що в нас з собою нічого немає, і нам необхідна допомога, оскільки ні роботи, ні грошей – тільки невелика ділянка землі й маленька хатина, вода в криниці та й це все потрібно приводити до ладу.

Надана гуманітарна допомога. Колаж.

З форуму взаємодопомоги для ЛГБТ я дізналась про ГО “Ти не один”. Зв’язалась з Семеновою Олександрою, котра підійшла до нашої ситуації дуже відповідально та з розумінням.

Ми облаштували власне житло

ГО “Ти не один” – це не разова допомога, на відміну від інших фондів! Саме ваша команда намагається не просто допомогти і забути, а й надалі піклується про людей.

Надана гуманітарна допомога. Колаж.

За останні 4 місяці ми отримали кілька грошових переказів – змогли закрити базові потреби, і вже налагодили своє присадибне господарство, займаємося консервацією. Дуже хотіли би пригостити вашу команду тим, що самі виростили, в знак подяки. Низький вам уклін!


Ви можете допомогти:

Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer (фото нижче) – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

Допомога ЛГБТІК* організаціям

Для підтримки ЛГБТІК* в Україні ми допомогли створити Альянс Queer Emergency Aid Ukraine, до якого залучено багато німецьких правозахисних ЛГБТІК* організацій. Усі ці групи мають доступ до дуже різних правозахисних організаційв Україні та використовують зібрані кошти на терміново необхідну допомогу чи евакуацію квір-людей. Кожна пожертва допомагає і стовідсотково використовується на користь квір-людей в Україні. Тут ви також можете отримати квитанції про пожертвування. Пожертвувати можна ТУТ

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.