новини

Я в Україні. Я поза Україною

08.10.2022 | cb — Немає коментарів
0

Виставка розповідає про долі квір-людей з України під час війни. З 3 листопада дванадцять фотоколажів висітимуть у гей-квір-центрі SUB, Müllerstraße 14, куратором витсавки є наш партнер КиївПрайд. На відкритті Ленні Емсон, виконавчий директор організації, представить історії тих, хто зображені на фотографіях.

Уже кілька днів у вітринах Diversity Café, Blumenstraße 29, красуються портрети українських ЛГБТІК*-людей. Їх добре видно зовні, вони описують життя квір-людей на війні та їх участь у ній.  Одні допомагають, інші борються, хтось виїжджає. Тепер виставка знову приїжджає до SUB.

Центр гей-комунікації та культури Мюнхена запросив Ленні Емсона, голову КиївПрайду, який надає виставку в розпорядження SUB, на відкриття у четвер, 3 листопада.

Що робити?  Залишитися, їхати?

У дискусії з Конрадом Брейєром, спікером Мюнхен Київ Квір, Ленні пояснить, який задум стоїть за дванадцятьма портретами, та як вони були створені. Але акцент буде на людях, які є обличчами виставки.

З вітальним словом до присутніх звернеться представник Генерального консульства України в Мюнхені, а також депутат міської ради Домінік Краузе, який від імені бургомістра Мюнхена Дітера Райтера вже багато років підтримає партнерський прайд у Києві.

Війна завжди пов’язана з рішеннями: чи повинен я залишити країну?  Чи залишатися?  Як я можу підтримати свою сім’ю і, що не менш важливо, спільноту, до якої я належу? 

Ці дванадцять портретів надають інсайт для розуміння таких питань.  Лесбійки, геї, бісексуальні, небінарні, транс* та квір люди з України розповідають нам свої історії.  Ми представляємо три з них тут. Ось, наприклад:

Ніка, транс* жінка, 24 роки, з Харкова

До 24 лютого її життя було досить захоплюючим: вона – дизайнерка. Mалювала анімаційні кліпи для великого телеканалу.

Тепер вона використовує свої навички, щоб пояснити людям, як поводитися у разі повітряної тривоги.  І, звичайно, вона також розповідає історії, які надають надію.  «Але таких стає дедалі менше», — каже вона.

Артур, 33 роки, дрег-квін, з Києва

На сцені гей-артист Артур виступає у ролі AuRa.  До початку війни він навіть не думав про свій камінг-аут.  Нещодавно хтось інший зробив це за нього, і він був у повній паніці – камінг-аут у розпал війни!

Але все пройшло добре, всі залишалися спокійними, доброзичливими, демонстрували відкритість.  «Українське суспільство зараз неймовірно швидко змінюється, — каже Артур.  «Ми все переосмислюємо і створюємо нову країну». І, нарешті:

Настя сподівається на швидку перемогу. Фото: КиївПрайд

Настя, лесбійка, 32 роки, киянка

Пілотеса безпілотника дуже сподівається, що війна принесе рівні права та визнання для ЛГБТІК*.  До 24 лютого вона була фітнес-інструкторкою, але тепер для неї важливіша робота в армії.  «Зараз ми робимо все для того, щоб прискорити перемогу».

На щастя, у неї є порядний командир, якому байдуже, «хто з ким спить».  Товариші з неї не кепкують.  «У нас занадто багато роботи для цього.  Ми, як квір-люди, повинні бути помітними.  Тому що це війна за свободу – для кожного з нас».

За останні декілька місяців КиївПрайд опитав жінок* і чоловіків* про їхнє життя до та після війни.  Результатом є чутливі автопортрети людей різної гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, які сміливо зустрічають свою долю.

Коли: Четвер, 3 листопада 2022, о 19.30
Де: SUB, Мюллерштрассе 14, Мюнхен
Контакт: info@MunichKyivQueer.org
Організатор: КиївПрайд, SUB, Munich Kyiv Queer


Ви можете допомогти:

Індивідуальна допомога

Munich Kyiv Queer має власну кампанію зі збору коштів: www.paypal.me/ConradBreyer (фото нижче) – це кампанія для підтримки людей в Україні, з якими ми тісно співпрацювали протягом останніх десяти років. Вони наші друзі та партнери. Ми знаємо їх особисто і сумуємо за ними. Проте Munich Kyiv Queer – це ініціативна група, а не асоціація, тому ми не можемо видавати квитанцій про пожертвування. Але ми можемо допомогти швидко, прямо й безбюрократично. І ми це вже робимо.

КиївПрайд

Якщо ви хочете підтримати КиївПрайд безпосередньо, ви можете зробити це тут. Своєю пожертвою ви підтримуєте діяльність КиївПрайду, яка робить українське суспільство різноманітнішим. Найважливіше те, що ви можете підтримати коштами шелтер КиївПрайду для ЛГБТІК*-людей, які потребують допомоги, з усіх куточків країни.

Питання? www.munichkyivqueer.org/пожертви-2/

Коментарі закриті.