новини

»З любов’ю з України« – Хроніка з Херсона

23.03.2022 | cb — Немає коментарів
0

«З любов’ю з України «Хроніка з Херсона» Феміністки з України розповідають свою історію. Історії правдиві, але їх інсценують активістки Анастасія та Світлана з лесбійського феміністського театру «ЖИВА_я» (zhiva_ja)»

Це було оголошення контактної групи Munich Kyiv Queer та Lesbenkulturtage для театральної вистави у Eine-Welt-Haus в 2015 році. Давним-давно.

The lesbian-feminist theatre ЖИВА_я (zhiva_ja) in Munich 2015. Photo: Stas Mishchenko

Дві жінки досі мешкають у Херсоні. Тепер із війни пишуть: Херсон зайнятий росіянами. Нам дозволено опублікувати їхню хроніку в уривках.

Ваші гроші допомагають

Коли знову буде мир, вони збираються особисто подякувати мюнхенській громаді за пожертви, які ми перерахували Херсону. Тепер ці двоє у великій небезпеці не лише як українки, а й як лесбіянки. Як активісти, вони допомагають місцевим жителям, зокрема й вашими пожертвами.

Якщо ви хочете підтримати нашу допомогу українській ЛГБТІК-спільноті, зробіть пожертву. Ваші засоби надходять швидко, безпосередньо, без бюрократичної тяганини. Вони досягають людей, яких ми знаємо та цінуємо за десять років тісної співпраці. Вони наші партнери та друзі. І ми дуже за ними сумуємо.

8 день війни. Хроніки

Хочу подякувати нашим відважним волонтерам та людям з усього світу, які шукають різні можливості, щоб допомогти Херсонщині та народу України.

Це не просто гроші, це прояв турботи, це форма спротиву.

День 11. Хроніки

Відсутність зв’язку з рідними по пів дня. Але ми продовжуємо наш опір, допомогаючи тим, хто потребує підтримки. Мы вже серьёзно розмірковуємо про те, щоби більш працювати вночі та змініть графік, бо після 22 зв’язок навіть гарний.

День 13. Хроніки

Є люди, які вперше в житті отримують допомогу від сторонніх людей, вони плачуть, тому що в ці темні часи світ не відвернувся від них.

День 14. Хроніки

Рідні, друзі, знайомі знаходяться під обстрілами, деякі вже більше тижня.

У ці важкі темні часи найважливіше знати, що є хтось, хто думає, згадує, чекає, хоче бути поруч, робить все і навіть більше, щоби змінити ситуацію.

День 18. Хроніки

Поруч тримається Миколаїв, попередня ніч була знов важка. Але Херсонщина це Україна. В Херсоні та області люди щодня доводять, що хочуть жити в вільній свободній Україні.

День 20. Хроніки

Херсонська українська область страждає від дій окупантів, які призвели до гуманітарної кризи в багатьох селах, де люди вимушені ховатися в підвалах, зруйнованих домах, без енергопостачання, опалення води та їжі.

День 21. Хроніки

В голові не вкладається, що вже три тижні Україна в огні. Не зважаючи на війну, горе, біль, смерті, руйнування, люди вірять в перемогу, є надія, що країна відродиться, скоро стане вільніше. І так і буде.

Наші волонтерки вислуховують родини, які живуть без світла, харчів, воды або ліків в більшості випадків. Деякі вперше в житті попросили по допомогу.

День 24. Хроніки

Україна бореться за своє існування, незалежность, свободу, цінності та життя вільних людей. Те, що раніше чули від наших бабусь та дідусей, читали, бачили в кінострічках, зараз відбувається в реальності серед нашого народу знов. (…)

Коментарі закриті.