новини

Війна в Україні – ЛГБТІК у небезпеці?

03.03.2022 | cb — Немає коментарів
0

Два тижні тому в Європі спалахнула війна, про яку ніхто б не міг подумати. 24 лютого Росія за режиму Путіна напала на Україну, мільйони людей тікають, тисячі гинуть.

Серед жертв цієї війни також багато лесбіянок, геїв, бісексуалів, транс, інтер та квіри, які вважаються особливо вразливою групою.

Незважаючи на те, що соціальне прийняття зросло за останні роки, Україна є консервативною країною. Упередження щодо меншин великі. Знову й знову фанатичні гомофоби полюють на ЛГБТІК*, їхні організації та представників. 

Атака з боку такої країни, як Росія, уряд якої роками обмежує права гомосексуалістів і транс* людей, несе нові небезпеки. Багато хто боїться переслідувань, депортації, тортур і смерті – як колись у Чечні – і тому тікають.

Біженці з Одеси

Спілкуємося з Ольгою Рубцовою, активісткою ЛГБТІК* з Одеси, яка кілька днів тому втекла від атак армії через Болгарію в Мюнхен, та Конрадом Брейєром, членом контактної групи Munich Kyiv Queer, яка підтримує інтенсивне партнерство між містами-побратимами Мюнхеном та Києвом у сфері прав ЛГБТІК*.

Модератор: д-р Мейке Цвінгенбергер, керуючий директор Foundation Bayerisches Amerikahaus.

Ольга Рубцова – стоматолог з Одеси. 36-річна українка прославилася тим, що заснувала перший в Україні квір-хор. У 2014 році під її керівництвом сформувався Qwerty Queer, який став зразком для наслідування для інших ЛГБТІК* хорів країни.

Конрад Брейєр багато років бере участь у ЛГБТІК*-спільноті Мюнхена. Він є прес-офіцером гей-квір-центру Sub і MunichPride. У 2012 році він разом із іншими створив Munich Kyiv Queer, який займається захистом прав сексуальних меншин в Україні. Основна робота 49-річного чоловіка – редактор і журналіст.

Коли: середа, 9 березня, 19:00
Де:
Amerikahaus, Karolinenplatz 3, Mюнхен
Організатор
: Amerikahaus, Munich Kyiv Queer

Коментарі закриті.