Війна в Україні – ЛГБТІК у небезпеці?

Два тижні тому в Європі спалахнула війна, про яку ніхто б не міг подумати. 24 лютого Росія за режиму Путіна напала на Україну, мільйони людей тікають, тисячі гинуть.

Екстрена допомога – швидка, пряма, небюрократична

Серед жертв цієї війни також багато лесбіянок, геїв, бісексуалів, транс, інтер та квіри, які вважаються особливо вразливою групою.

Незважаючи на те, що соціальне прийняття зросло за останні роки, Україна є консервативною країною. Упередження щодо меншин великі. Знову й знову фанатичні гомофоби полюють на ЛГБТІК*, їхні організації та представників. 

Атака з боку такої країни, як Росія, уряд якої роками обмежує права гомосексуалістів і транс* людей, несе нові небезпеки. Багато хто боїться переслідувань, депортації, тортур і смерті – як колись у Чечні – і тому тікають.

Біженці з Одеси

Спілкуємося з Ольгою Рубцовою, активісткою ЛГБТІК* з Одеси, яка кілька днів тому втекла від атак армії через Болгарію в Мюнхен, та Конрадом Брейєром, членом контактної групи Munich Kyiv Queer, яка підтримує інтенсивне партнерство між містами-побратимами Мюнхеном та Києвом у сфері прав ЛГБТІК*.

Модератор: д-р Мейке Цвінгенбергер, керуючий директор Foundation Bayerisches Amerikahaus.

Ольга Рубцова – стоматолог з Одеси. 36-річна українка прославилася тим, що заснувала перший в Україні квір-хор. У 2014 році під її керівництвом сформувався Qwerty Queer, який став зразком для наслідування для інших ЛГБТІК* хорів країни.

Конрад Брейєр багато років бере участь у ЛГБТІК*-спільноті Мюнхена. Він є прес-офіцером гей-квір-центру Sub і MunichPride. У 2012 році він разом із іншими створив Munich Kyiv Queer, який займається захистом прав сексуальних меншин в Україні. Основна робота 49-річного чоловіка – редактор і журналіст.

Коли: середа, 9 березня, 19:00
Де:
Amerikahaus, Karolinenplatz 3, Mюнхен
Організатор
: Amerikahaus, Munich Kyiv Queer

Повернутися до огляду