проекти

Онлайн-зустрічі хору трьох міст

31.01.2021 | cb — Немає коментарів
0
The Edinburgh Munich Ukraine Three Cities Choral Meet-Up feat. Stas Mishchenko

Вам тісно у чотирьох стінах, на вулиці погана погода, вам нудно? Ви хочете співати, але локдаун заважає цьому? Ви хочете познайомитися з людьми з інших країн, але не маєте змоги подорожувати? Тоді вам до нас! Ми організовуємо зустрічі хору з трьох міст зі співаками з Мюнхена, Единбурга та Києва.

Ми плануємо зустрічатися три неділі у Zoom, та хочемо вивчити три пісні трьома мовами — англійською, німецькою та українською. Участь не коштуватиме вам нічого, окрім часу для репетицій, а саме 14 лютого, 14 березня, 11 квітня з 17.00 до 19:30 (плюс трохи часу потому для дружніх теревеньок).

Ви зацікавлені й хочете дізнатися більше? Нижче відповіді на питання, які в вас можуть виникнути:

Де співатимемо?

Вдома на дивані, за столом або навіть у друзів чи подруг-хоровиків, якщо це дозволено у вашій країні.

Хто може приєднатись?

Всі співаки та співачки з ЛГБТІК+ спільноти, союзники та союзниці, з хоровим досвідом чи без.

Що ми співатимемо?

Три прості у виконанні пісні, пов’язані з темами ЛГБТІК+, по одній пісні англійською, німецькою та українською мовами.

The EMU is the Meetup’s mascot after the first letters of Edinburgh, Munich and Ukraine. An EMU like this can certainly sing beautifully. Graphics: Stanislav Mishchenko

Як я можу зареєструватися?

Ось тут посилання на гугл-форму. Після того, як ви зареєструєтесь, ми  надішлемо вам Zoom посилання на кожну з репетицій.

Хто все це організовує?

Команда на чолі з Самантою Сеймур і Штефані Хюглер з ініціативи Мюнхен Київ Квір разом з хоровими керівницями мюнхенського Райдужного хору, Loud & Proud в Единбурзі та Qwerty Queer в Одесі.

Хто керує репетиціями хору?

Три досвідчених хорових керівниці з Баварії, Шотландії та України, а саме Мері Еллен Кітченс з Мюнхена, Кетлін Кроні з Единбурга та Ольга Рубцова з Одеси.

Якою мовою будуть репетиції?

Англійською, але при необхідності для українських співаків та співачок буде можливість перекладу.

Які технічні вимоги є оптимальними?

Вам знадобляться ноутбук, планшет чи мобільний телефон з пристойним мікрофоном або зовнішні мікрофон та навушники, а також максимально стабільне підключення до Інтернету (найкраще по локальній дротовій мережі). Саме програмне забезпечення Zoom є безкоштовним і простим у використанні. Ми надсилатимемо вам посилання перед кожною репетицією, за яким ви зможете легко входити в систему. За 15 хвилин до кожної зустрічі ми пропонуватимемо технічну підтримку в разі питань чи складнощів.


More EMU? Then join the Three City Sports Challenge! This way you can keep moving and get through the lockdown in good health. More here


Як проходитимуть репетиції хору?

Ми займатимемось годину з хоровою керівницею, потім невелика перерва, далі — практикуємо протягом години другу пісню з іншою регенткою. Після цього в нас буде час на спілкування та теревеньки.

Що робити, якщо у мене немає часу на якусь з зустрічей?

Не проблема! Приєднуйтесь, коли зможете!

Як можна взагалі співати разом через Zoom?

Через затримку сигналу синхронний спів, як зазвичай в хорі, на жаль, неможливий. Але цілком можливо вивчити нові пісні, тому що керівниця хору може прослухати або направити ваш голос. Крім того, будуть також навчальні та бек — треки з вашою власною партією та іншими голосами, так що ви зможете чути гармонії і співати разом з ними.

А якщо я давно не співа/ла і тому невпевнен/а в собі?

Нічого страшного! По-перше, інші вас не чутимуть через Zoom, бо всі окремі співаки матимуть вимкнені мікрофони, а по-друге, тут найважливіше — процес, а не результат!

Я не вмію співати з листа чи читати ноти. Як я навчусь пісень?

Ми готуємо записи для кожної пісні, які ви зможете послухати до репетицій (і після). Крім того, керівниця буде повільно співати чи грати окремі голоси.

Як вивчити вимову іноземних пісень?

У нас є записи з текстами, надиктованими носіями мови, і фонетична транслітерація, щоб ви змогли підготуватися. Крім того, диригентки чи інші співаки та співачки під час репетиції будуть повільно промовляти тексти.

Чи є мета?

Наприкінці трьох репетицій ми хотіли б запросити вас записати ваш спів на відео за допомогою смартфона. Потім ми змонтуємо всі відео у виступ хору і зможемо його показати, наприклад, під час віртуальних прайдів цього року. Участь у цьому відео повністю добровільна.

Що  з того, що ми співатимемо у трьох країнах?

Фестивалі Various Voices знову і знову нагадують нам, як чудово знайомитися з музикант/ками з інших країн! Крім того, ми сподіваємося, що таким чином встановляться контакти, які продовжаться і після закінчення проєкт і, можливо, коли-небудь ми зможемо провести спільну офлайн-зустріч.

Для українських ЛГБТІК+ людей, які живуть в складних умовах нетерпимості — це можливість познайомитися та побачити, що ми — дружна світова спільнота, яка тримається разом. І, звичайно ж, спів — це завжди весело та натхненно!

Коли: 14 February, 14 March, 11 April 2021
Контакт:
choir@MunichKyivQueer.org
Організатори:
Münchner Regenbogenchor, Loud & Proud, Edinburgh, Qwerty Queer, Odesa, CSD München, Munich Kyiv Queer, Відділ Культури Міста Мюнхен

Коментарі закриті.