проекти

Виставка “Любов не знає кордонів. Сцени міста-побратима

11.06.2020 | cb — Немає коментарів
0
Дизайн-студія BRATY відвідують Мюнхен-штіфт. Фото: Томас Кайзер

Все почалося влітку 2012. Три ЛГБТІ активісти з Києва приїхали до Мюнхену, щоб взяти участь в Christopher Street Day, девіз якого був „Fight for Global Rights – солідарність не знає кордонів“. В найбільшому заході ЛГБТІ спільноти Півдня Німеччини кожного року беруть участь тисячі лесбійок, геїв, бі, транс та інтерсексуалів, які виступають за рівні права та прийняття.

Долі трьох українців розчулили мюнхенців настільки, що вони вирішили діяти. Так з’явилася контактна група Munich Kyiv Queer, яка і сьогодні проявляє себе через політичні акції, культурні заходи та практичні воркшопи на тему прав людини в Україні та Німеччині. Базою для цього є партнерство між Києвом та Мюнхеном, яке забезпечує обмін досвідом.

Історія співпраці Київського та Мюнського прайдів

Лесбійки, геї, бі, транс та інтерсексуали страждають в багатьох місцях земної кулі через переслідування та насилля. Хоч в Україні з 1991 року гомосексуальність не є правопорушенням, більшість людей є необізнані в цій темі, і тому скептично налаштовані.

В останні роки люди стають більш відкритими до сексуальних меншин, тому що ЛГБТІ спільнота, не без підтримки з-за кордону, стає видимою. Але горстка гучних та агресивних ультра правих та релігійних фанатиків переслідує ЛГБТІ де тільки можна. Захист з боку держави, нажаль, не надається.

BRATY створюють портрети людей, які стоять за лаштунками

Виставка „Любов не знає кордонів. Сцени міста-побратима“ показує особливі моменти співпраці лесбійок, геїв, бі, транс та інтерсексуалів обох міст. Дизайн-студія BRATY, близнюки з Києва, створила яскраві колажi з активними учасниками.

Коли: Четвер, 9. Липня 2020, 17:00 (нажаль через епідемію коронавірусу лише для запрошенних гостей)
Контакт:
Томас Кайзер, Конрад Браєр
Організатори:
Münchenstift, Munich Kyiv Queer, Braty

Залишити відповідь