новини

Київ Прайд 2019: Домінік Краузе представлятиме мера міста Дітера Райтера

06.05.2019 | cb — Немає коментарів
0

Домінік Краузе представлятиме мера міста Дітера Райтера на Київ Прайд.  Він очолить в неділю 23 липня мюнхенську ЛГБТІ делегацію, яка пройде маршем з тисячами геїв, лесбіянок,  бі, трансів та інтерів в Києві під девізом “Наша традиція – це свобода”.

Домінік Краузе не є новачком. В 2015 році він вже був на Київ Прайді, коли велика делегація з Мюнхену на чолі з Лідією Дітріх пройшлася на параді разом з представниками Європарламенту,  Бундестагу та Мюнхенької міської ради, захищаючи права своїх українських товаришів. Тоді не все пройшло гладко. Поліція виявилась неспроможною захистити учасників від нападів агресивних націоналістів. Деяких  учасників було поранено.

Відтоді, на щастя, ситуація значно покращилася. 2015 рік був переломним в ще недовгий історії Київ Прайду: починаючи з 2016 року він проходить в центрі міста. Тисячі поліцейських (в 2018 році їх було близько 2500) захищали марш, на який прийшло 3500 людей. В 2019 році організатори очікують до 5000 представників різних сфер суспільства. Марш пройде під девізом “Наша традиція – це свобода”

Достойний наступник

“Як представнику міста-побратима Мюнхену, мені випала можливість підтримати наших побратимів в Києві в боротьбі за прийняття і рівноправність”, – говорить Домінік Краузе. “ЛГБТІ права є правами людини. Захист і свобода соціальних меншин приносить користь всій країні і робить Україну більш вільною”.

Домінік Краузе переймає роль Лідії Дітріх, яка є однією з засновників співпраці Києва та Мюнхену в сфері ЛГБТІ в 2012 році, але покинула міську раду. “Лідія завжди віддавала частину свого серця цій справі, – каже Домінік Краузе, – і була доброю подругою для багатьох в українській ком’юніті “. Її наступник з радістю буде виконувати цю роль.

І в Києві також радіють, адже, за словами одного з організаторів Київ Прайду Станіслава Міщенко, без Мюнхену не відбувся би перший успішний Прайд в Україні, і сьогодні допомога наших товаришів з Баварій є дуже цінною, на Мюнхен очікують в Києві.

Ненависть та насилля проти ЛГБТІ

Гомо- та трансфобія широко розповсюджені в Україні. І хоча ситуація для ЛГБТІ покращилася після Майдану 2014 року і як його результату – зближення з ЄС, все ж таки більшість українців не признають одностатевих шлюбів, в першу чергу противниками ЛГБТІ є церква та націоналісти. Останні, хоча і не представлені в парламенті, стали більш агресивними в побуті та постійно нападають на ЛГБТІ заходи. Держава не забезпечує захист від дискримінації,  хоча з 2015 року це передбачено урядом.

Залишити відповідь