Наші виставки

В арсеналі Munich Kyiv Queer є велика кількість фото- та мистецьких виставок німецьких та українських мисткінь та митців, якими ми з радістю з вами поділимося (якщо ви хочете взяти їх напрокат). Автори виставок можуть прийняти участь у їх відкритті, зазвичай оплати приїзду в місто виставки достатньо. Пишіть нам на info@munichkyivqueer.org

Любов не має кордонів

Представники ЛГБТІ-спільноти страждають від переслідування та насилля в багатьох куточках світу, особливо у Східній Європі. З 2012 року Мюнхен підтримує ком’юніті свого міста-побратима Києва політичними, культурними акціями та воркшопами. Виставка “Любов не має кордонів – сцени міст-побратимів” показує особливі моменти співпраці ЛГБТІ-спільнот обох міст, які вже переросли в міцну дружбу. Дизайн-студія BRATY, брати-близнюки з Києва, перетворили історії своїх героїв в яскраві колажі. Виставка Münchenstift та Munich Kyiv Queer.

Suburbia, me!

Іван Мун живе по той бік Дніпра, далеко від мальовничих вулиць та парків української столиці. У Києва багато облич, і Івану більш знайоме потворне. Вчитель німецької мови проводить час з фотокамерою на вулицях, шукаючи історій буденності. Апарат фіксує всі його вигадані історії. Чи може вони справжні? “В передмісті Києва немає геїв. Тут тільки тінь, вітер та безмежність”, пише автор у вступі до виставки.

Відчуття синього у чорно-білому

Живопис врятував Ганні Житар життя. Вона народилася в Києві, виросла з матір’ю та її другим чоловіком в Бельгії. Десять років потому Ганна зробила свій камінг аут як лесбійка. Мати відправила її назад в Україну до рідного батька. Живопис допомагає молодій жінці побороти відчуження. В чорно-білих нетрях чорнил з папером вона розповідає свою історію за власним принципом.

Без права бути собою

У часи політичних змін ситуація з уразливими соціальними групами в Україні не надто покращилася. На роботах фотографа та ЛГБТІ-активістки Наталі Рой ми бачимо лесбійські пари та одиноких жінок, які протистоять гомофобному суспільству. Ці жінки не мають ніякої можливості вголос говорити про свої проблеми. Але і мовчати вони не можуть. Вони борються за право бути собою.

Гей пропаганда – Бетмен гей?

Ми можемо прийняти те, що добре знаємо – як то героїв мультфільмів та коміксів, знайомих нам ще з малечку. Але в реальному житті їм було б важко бути собою, можливо, їх би навіть переслідували за так звану “гей-пропаганду”. Серія картин мисткіні з Мюнхену Наомі Лоуренс пов’язує знайомі нам сторони героїв з неприйнятними з метою руйнування стереотипів.

K-olours

Вони живуть таємним життям і все ж таки вони існують: лесбійки,  геї, бі, транс- та інтерсексуальні люди в Києві. Для суспільства вони не видиміші за тінь – але одночасно вони є й частиною України. Вони несуть в собі фарби своєї Батьківщини. Активіст і фотограф Станіслав Міщенко показує розмаїття та індивідуальність українських квірів, не викриваючи їх облич.

K-People – життя квірів в Києві 

В Україні лесбійки, геї, бі, транс- та інтерсексуали не знайомі з нормальним життям. Живучи в гомо- та трансфобному суспільстві,  вони постійно зустрічаються з стереотипами, неприйняттям та насиллям. Суспільство бачить в них лише представників сексуальних меншин, але ж вони – особистості з їхніми надіями, страхами, любов’ю та журбою. Фотограф Станіслав Міщенко показує їх в своїй ломографічній серії портретів, надаючи їм голос.